HOOGENDOORN film & video transfer
Film scannen

 

Soms lijkt het wel of iedereen vroeger gefilmd heeft. Op veel zolders of in kasten liggen nog kilometers 8mm film. Het begon met Dubbel-8 (ook wel Normaal-8 genoemd). Later kwam daar het meer gebruikte Super-8 bij. Het verschil is zichtbaar aan de perforatie. Dubbel-8 heeft een duidelijk grotere perforatie dan Super-8.

Of het nu om één spoeltje van 15 meter. of een doos vol grote spoelen gaat, alle opdrachten worden door ons met grote zorg behandeld. Voordat met scannen wordt begonnen worden de films gereinigd en gecontroleerd op beschadigingen. Slechte filmlassen worden indien nodig vervangen en beschadigingen voor zover mogelijk hersteld. Het resultaat is een vloeiend doorlopende film zoals u dat van vroeger tijdens het projecteren gewend was.

Hoewel het filmmateriaal erg lang houdbaar is kan het toch voorkomen dat er in de loop van de jaren verkleuring is opgetreden. Tijdens het scanproces wordt continu gecontroleerd of er kleurcorrectie moet worden toegepast. Zo wordt een optimaal resultaat bereikt.



Diverse soorten beeld en geluidsmateriaal